14:00

Sandvikens AIK Bandy

Referat: KS Bandy - Sandvikens AIK Bandy 2021-12-18

KS bandy tog emot Sandvikens AIK i säsongens tredje hemmamatch denna gång i Ale Arena.
SAIK som har inlett säsongen starkt och ligger på 3:e plats i tabellen efter att bl.a. ha slagit Västerås. Denna dag så kom SAIK utan ett par av sina nyckelspelare Emma Ahlander och Emma Forsberg och dessutom endast två avbytare kanske skulle det gör möjligheterna till poäng till KS större?
KS inledde matchen med ett bra tempo och hade mycket boll medans SAIK inledde lite mer avvaktande och fokuserade på defensiven. KS kunde dock inte dra nytta av sitt spelövertag utan blev oftast utstyrda på kanterna och fick vända om. SAIK skulle trots KS spelövertag ta ledningen med 0-1 på sin första hörna genom Agnes Sundell, SAIK har tidigare under säsongen visat på imponerande effektivitet på sina hörnor och så blev det även denna dag. Efter målet så började SAIK äta sig in i matchen och flyttade fram sina positioner och jämnade ut spelet. Det dröjde dock till 31:a minuten innan Nellie Hedlund trampade upp och sköt in 0-2 på ett skott ganska långt utifrån. Resten av halvleken så var spelet ganska jämnt men inga riktigt vassa chanser för något av lagen.
Andra halvlek så spelade KS med ett något högre utgångsläge och båda lagen skapade lite halvchanser. I den 71:a minuten så fick dock SAIK straff då Tilda Nordenstam drog på sig en utvisning. Gamla KS spelaren Ellen Nilsson sköt dock över och 0-2 skulle stå sig ända till minut 74. SAIK fick då ett frislag strax utanför straffområdet och Agness Sundell sköt in 0-3 på en skymd Elena i KS målet. KS tog kort efter time-out och försökte trycka på för en reducering och skapade ett par farliga lägen, men efter 83 minuter snappade Matilda Öhman upp en boll på KS planhalva och dribblade sig snyggt förbi KS försvaret, blev fri, och kunde göra 0-4. Frustrationen visade sig på KS spelarna som skall vara glada att dom inte drog på sig fler utvisningar i slutet på matchen. KS fortsatta ändå att trycka på och kunde till slut spräcka nollan genom en fin lyftning från Erica Johnsson till Anna Egeberg som framför målvakten kunde styra in 1-4 som också blev slutresultatet.
Detta var en match som spelmässigt var jämn och KS skulle med lite mer flyt kunna tagit med sig sin första poäng men istället blev det SAIK som tog båda poängen och hänger på i toppen av tabellen.
Nu får KS ladda batterierna för det traditionsenliga annandagsderbyt som i år spelas på bortaplan mot Mölndal, då hoppas vi att KS tjejerna kan ta sin första seger för säsongen.